فهرست مطالب

سیاحت غرب - پیاپی 25 (امرداد 1384)

ماهنامه سیاحت غرب
پیاپی 25 (امرداد 1384)

  • 151 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1384/05/29
  • تعداد عناوین: 17
|
  • فرهنگی
  • دستور کار مخفی تلویزیون
    رون کافمن صفحه 5
    ایدئولوژی دستور کار مخفی تلویزیون، برای اولین بار در سال 1958 مطرح شد. این دستور کار، حفظ منافع شرکت های بزرگ کنترل کننده تلویزیون است. در حال حاضر تلویزیون در دست صاحبان شرکت های بزرگی است که بیشتر به سود سهام خود می اندیشند تا این که منافع عمومی را در نظر بگیرند و هیچ یک از شبکه های تلویزیونی (حتی شبکه های خبری) مطالبی را منتشر نمی کنند که سودآوری این شرکت ها به خطر بیافتد.
  • خبر سازی را متوقف کنید
    مارکو ویسچر صفحه 12
    آنچه رسانه ها به عنوان اخبار نقل می کنند، تحت تاثیر مراکز قدرت است و در واقع، بسیاری از آنها اصلا به اندازه ای که مطرح می شوند، مهم نیستند. در عوض، بسیاری از مطالب مهم که باید مورد توجه قرار گیرند، مورد غفلت رسانه ها و خبرگزاری ها واقع می شوند و این بدان علت است که مراکز قدرت، جهت گیری کار رسانه ها را تعیین می کنند.
  • جنگ ستارگان 3، انتقام سرمایه داری جهانی
    اسلاوج زیک صفحه 19
    در رقابت با مسیحیت و بودائیسم، مد نیوایج (New Age) همچون تلاشی برای پذیرفتن پیروزی سرمایه داری و اضطراب ناشی از پیشرفت های تکنولوژیک، رونقی نسبی یافته است. حتی جورج لوکاس، کارگردان سینما، از این موج بی تاثیر نمانده است. گواه این امر، آخرین فیلم او، انتقام سیت ها است که سومین بخش از مجموعه جنگ ستارگان می باشد و در روز 18 مه، در فرانسه بر روی پرده سینما می رود.
  • از فیلم مستند تا سینمای آدمهای عادی
    دونی دوکلو والری ژاک صفحه 28
    آیا سینما در حال بازآفرینی رابطه اش با واقعیت است؟ پس از آنکه سینما گران پنداشتند که می توان واقعیت را در سینمای مستند به دام انداخت و یا با استفاده از فن تصویرسازی مجازی ویرتوئلی می شود آن را دوباره خلق کرد، متوجه شدند که واقعیت به تعادل هوشمندانه تری نیاز دارد. این حساسیت زیباشناسانه جدید، که به نظر می رسد از طرف فستیوال کن نیز مورد توجه قرار گرفته است، می باید از بین شور و شیفتگی سینمای مستند و لذت شعبده بازی با تصویر، راه ویژه خود را پیدا کند.
  • انحطاط هنر مدرن
    روبرت ویتیج صفحه 38
    همواره تحمیل هنر رسمی از سوی قدرتها و نادیده انگاشتن هنرمندان آزاد، بیش از آن که هنرمندان و هنر آزاد ومردمی را تضعیف و نابود کند، قدرتهای انحصارگر را نابود خواهد کرد. این مقاله به تحمیل مکاتب مدرنیسم و پست مدرنیسم بر هنر نقاشی می پردازد.
  • اجتماعی
  • اثرات روانشناختی خشونت رسانه ها بر کودکان و بزرگسالان
    جوان کانتور صفحه 43
    نویسنده این مطلب، با استناد به پژوهش ها و تحقیقات انجام شده، ثابت می کند که خشونت بی رویه ای که از طریق برنامه های رسانه های مختلف به مردم علی الخصوص کودکان و نوجوانان عرضه می شود، اثرات نامطلوب فراوانی برای آنها دارد. این اثرات شامل افزایش خشونت طلبی، بروز رفتارهای خشن، حساسیت زدایی کودکان و بزرگسالان نسبت به مسائل خشونت آمیز و حتی مواردی نظیر عصبانیت و اختلال در خواب را شامل می شود. در پایان نیز نویسنده با تذکر مجدد تاثیر منفی خشونت رسانه ها بر افراد مختلف، راهکارهای مختلفی را برای کاهش این اثرات منفی با توجه به تحقیقات انجام شده، پیشنهاد می نماید.
  • کار اجباری برای مشمولین کمک های اجتماعی
    آنی دنگوری صفحه 57
    معضل بی کاری مسئله ای است که تمام کشورها با آن روبرو هستند و هر کشوری راه حل هایی را برای از بین بردن آن اجرا می کند. طرح Workfare آمریکایی و یا طرح فعال سازی اروپایی از جمله راه حل هایی هستند که جوامع توسعه یافته برای حل این معضل از آن استفاده می کنند ولی هر کدام از آنها در مواردی، با موانعی جدی روبرو هستند.
  • اقتصادی
  • مشکلات ساختاری اقتصاد ژاپن
    ماکوتو ایتو صفحه 69
    همگان را گمان بر آن است که اقتصاد ژاپن می تواند به عنوان الگویی آرمانی جهت توسعه اقتصادی در نظر گرفته شود. بر خلاف این نظر، مقاله زیر با تحلیلی دقیق و علمی، پرده از مشکلاتی ساختاری در اقتصاد ژاپن بر می دارد (کاهش صادرات، کاهش سوددهی بخش خصوصی، انعطاف ناپذیری نهادهای مالی و...). تبعیت از سیاستهای نئولیبرالیسم اقتصادی، در چند دهه اخیر منجر به دامن زدن به این بحران ها و همچنین وخامت اوضاع کارگران و متلاشی شدن خانواده ها و در نتیجه مشکلات جمعیتی و اجتماعی شده است.
  • اقتصاد جهانی و چالش های پیش روی امریکا
    جفری. ای. گارتن صفحه 85
    نویسنده در مقاله حاضر پیشنهاد می کند که بهتر است بوش در دور دوم ریاست جمهوری اش، تجربه دور نخست را تکرار نکند و به موازات توجه بسیار به مسائل حوزه سیاست خارجی، از مسایل اقتصاد داخلی و بین الملل نیز غفلت نورزد؛ چرا که اثرات سوء این عدم توجه، نه تنها دامنگیر خود ایالات متحده، بلکه تمام دنیا خواهد شد.
  • سیاسی
  • از یاغی گری تا بازسازی
    سیل روبرت آن سی صفحه 96
    اکثریت مردم فرانسه با گفتن نه به قانون اساسی اروپا، به لوزم انجام تغییرات عمیق اجتماعی در کشور خود و در مقیاس اروپا آری گفتند. در این مقاله، محورهای اولیه بحث های آتی در این زمینه ارائه می گردد.
  • عراق؛ عرصه یکه تازی شرکت های آمریکایی
    کریستوفر دی کوک صفحه 106
    سقوط رژیم صدام و اشغال این کشور توسط نیروهای آمریکایی، به فرصتی مناسب در راستای تحمیل سیاست های اقتصادی دولت آمریکا تبدیل شده است. تصاحب بازار محصولات و تولیدات کشاورزی توسط معدود شرکت های امریکایی فراملی، نه تنها فرصتی سود آور برای این شرکتها محسوب می شود، بلکه نظام سنتی کشاورزی عراق را با مشکلاتی جدی همراه خواهد ساخت.
  • ویرانگری های ناشی از حرکت مداوم
    فیلیپ مولستین صفحه 109
    شیوه های حمل و نقل و ترابری از بازدهی انرژی متفاوتی برخوردارند. شیوه های غالبی که دنیای حمل و نقل جاده ای عرضه می کند، از نظر مصرف نیرو و انرژی و تاثیری که بر محیط زیست دارند، مناسب نیستند. با احتساب میزان اشغال وسایل جا به جایی که از طریق آمارها مشاهده شده است، با مصرف همان میزان انرژی، یک مسافر با قطار سریع السیر 5/4 برابر مسافتی را می پیماید که می توان با اتومبیل و خودرو پیمود؛ در مقایسه با هواپیما، این رقم به 5/9 برابر بالغ می شود. در مورد جا به جایی های شهری، مسافت هایی را که می توان پیمود، با تراموا 11 برابر و با اتوبوس 5/2 برابر بیشتر از اتوموبیل است.
  • علمی
  • تنوع بیولوژیک / گفتگو با ادوارد او. ویلسون
    صفحه 116
    ادوارد او. ولیسون از طرفداران شناخته شده در زمینه حفاظت از تنوع بیولوژیک است. وی در این مصاحبه، از خطرات و تهدیداتی که تنوع بیولوژیک و گونه های جانوری را در مخاطره قرار داده است، صحبت می کند و راه کارهایی را در این زمینه ارائه می دهد و به خصوص نقش رسانه ها را در ارتقای آگاهی مردم در حفاظت از تنوع بیولوژیک یادآور می شود.
  • موزه ای آلوده
    مارکو ویسچر صفحه 125
    با وجود اینکه کشورهای امریکای لاتین بزرگترین تولید کننده موز در جهان هستند، تجارت موز در انحصار چند شرکت بزرگ چند ملیتی است. این شرکت ها برای افزایش تولید موز از مواد شیمیایی زیادی در مزارع خود استفاده می کنند که باعث بروز بیماری های فراوانی مثل سرطان، ناباروری، ناراحتی های پوستی و... در کارگران این مزارع و حتی مصرف کنندگان این موزها می شود. این مقاله، استفاده از این آفت کشهای سمی و شیمیایی را مورد نقد قرار می دهد. استثمار اقتصادی تولید کنندگان موز نکته دیگری است که در این مقاله بدان پرداخته شده است. ...
  • محیط زیست
  • به خاطر فرزندانمان
    رابرت. اف کندی صفحه 134
    رابرت اف کندی تمایل زیادی به حفظ آینده پایدار دارد. کندی اهانت شرکت ها را به محیط زیست، به مثابه اهانت معنوی به نسل آینده می داند. او به طور خستگی ناپذیری کار کرده است تا از حقوق زیست شناختی مشترک فرزندانمان دفاع کند. کندی در این مقاله درباره خطرات محتمل برای میراث ملی، خطر اینکه شرکتهای بزرگ بر دولت تسلط پیدا کنند و عوارض روحی تخریب زمین، صحبت می کند.
  • مواد شیمیایی خطرناک در گرد و غبار منازل
    جین کی صفحه 143
    این تحقیق برای اولین بار در نوع خود صورت گرفته است و در آن، با انجام آزمایشی بر روی گرد و غبار موجود در جاروبرقی ها، بیش از 35 ماده مضر برای دستگاه تنفسی و محیط زیست کشف شده است. در این زمینه، برخی مباحثات در گرفته است و قوانینی هم برای کنترل آنها وضع شده است.
  • انحراف در جنبش طرفداران محیط زیست
    دیو فورمن صفحه 147
    علل تخریب محیط زیست، انقراض طبیعت، هجوم بیماری های عجیب، آلودگی اکوسیستم و... از مشغولیات ذهنی آقای دیرفورمن است. او می گوید: به علت وضعیت طبیعت، نیروی قوی بر ضد طرفداران محیط زیست و سازش طرفداران آن، فاجعه ای در حال رخ دادن است. نویسنده مفهوم توسعه پایدار را مفهومی که طبیعت را قربانی کرده و در جایگاه دوم می نشاند، میداند. او به ترکیبی متوازن از کارکرد مشترک طبیعت و تمدن اعتقاد دارد.